ALUTEAM Türkiye'nin Milli Savunma Sistemi İçin Üretiyor

11 Mayıs 2018

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM), Baykar Makine tarafından üretilen Bayraktar Taktik İHA’lar için 121 ayrı parçada toplam 8.457 adet üretim gerçekleştirerek Türkiye’nin milli savunma sistemine katkı sunmaya devam ediyor.

Dünya standartlarında en ileri teknolojiyle geliştirilen, 2014 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine kabul edilen Bayraktar Taktik İnsansız Hava Araçları’nın bazı işlevsel parçalarının üretimi, 2014’ten beri ALUTEAM Hızlı Prototipleme Laboratuvarları’nda endüstriyel 3 boyutlu yazıcılar ile gerçekleştiriliyor. Bayraktar Taktik İHA’lar için 121 ayrı parçada, toplam 8.547 adet üretim gerçekleştirildi.

Türkiye’nin gurur duyulan teknolojilerinden biri olan, sınır ötesi operasyonlarda da görev alan Bayraktar Taktik İHA’lar için Üniversitemiz ALUTEAM laboratuvarlarında ürün geliştirme çalışmaları devam edecek.