Alüminyum Dökümünde Modifikasyon Konulu Mesleki Eğitim Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM), İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) ve Girişimci Alüminyum Sanayici ve İş Adamları Derneği (GALSİAD)  işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteği ile yürütülmekte olan Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi Güdümlü Projesi kapsamındaki mesleki eğitimler devam ediyor.

13 Aralık 2017 Çarşamba günü İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Derya Dışpınar’ın sunumuyla “Alüminyum Dökümünde Modifikasyon” mesleki eğitimi gerçekleştirildi. ALUTEAM konferans salonunda gerçekleşen eğitime çok sayıda firma, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Eğitimde;

• Al-Ti, Al-Sr, Al-B gibi modifikasyonların özellikleri
  • Modifikasyonların mekanizmaları,
  • Modifikasyonların mikroyapısal ve mekanik özelliklere etkileri,
  • Modifikasyonların döküm kalitesi ve porozite ile ilişkisi konuları tartışıldı.

Eğitim sunumuna ulaşmak için tıklayınız.