Aluteam

HAKKIMIZDA

ALUTEAM

Bu internet sitesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamındaki "ALUTEAM: Alüminyum Sanayinin Dijital Dönüşümü için Ortak Araştırma Merkezi" Projesi dahilinde hazırlanmıştır.

ALUTEAM

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde yer alan Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi kısa adıyla “ALUTEAM”, 2011 yılında Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Girişimci Alüminyum Sanayici ve İşadamları Derneği ortaklığında Aluexpo’da temelleri atılan proje kapsamında doğmuş, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteği ile 2013 yılında faaliyetlerine başlamıştır.

ALUTEAM

2018 yılında İSTKA Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında Alüminyum Yapı Sistemleri Test ve Eğitim Laboratuvarları (ASTEL) Projesi, 2022 yılında ise İSTKA Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında Alüminyum Sektörü Enerji Verimliliği Dijital Arayüzü Geliştirilmesi ve ALUTEAM Yetkinliğinin Arttırılması Projesi destek almaya hak kazanmış olup tamamlanmıştır.

ALUTEAM

Test, eğitim ve araştırma merkezi olarak faaliyetlerini yürüten ALUTEAM, akademinin sağladığı araştırma kapasitesi ile iş dünyasının üretim tecrübesinin bir araya gelmesinden doğan verimlilikten beslenmektedir. Eklemeli imalat teknolojilerine yaptığımız yatırımlarla özellikle alüminyum eklemeli imalatta ülkemize önemli bir üretim ve araştırma kapasitesi kazandırılmıştır.

Tarihimiz

ALUTEAM olarak yolculuğumuzun kısa hikayeleri

Aluexpo’da FSMVÜ-GALSİAD ortaklığında ALUTEAM kuruluşu

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde yer alan Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi kısa adıyla “ALUTEAM”, 2011 yılında Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Girişimci Alüminyum Sanayici ve İşadamları Derneği ortaklığında Aluexpo’da temelleri atılan proje kapsamında doğmuştur.

2013

Alüminyum İmalat Teknolojileri Eğitim, Araştırma ve Test Merkezi Projesi (İSTKA)

İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle faaliyetlerine başlamıştır.

2014

Alüminyum İmalat Tesislerinde Enerji Verimliliği ve Sera Gazlarının Azaltılması Projesi (İSTKA)

İDDMİB Ortaklığı

2015 yılında İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği (İDDMİB) proje ortaklıkları ile işletme yapısı genişletilmiştir.

Milli Projeler (İHA Alt Sistemleri)

ISO 9001:2015

ALUTEAM, kalite sistemi kapsamında yürüttüğü çalışmalar sonucunda Eylül 2018’de TÜV Thüringen e.V. Belgelendirme Kurumunun Türkiye temsilciliği tarafından ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazanmıştır.

Saha İstanbul Üyeliği

ASTEL Projesi (Alüminyum Yapı Sistemleri Test ve Eğitim Lab.)

ALUTEAM: Alüminyum Sanayinin Dijital Dönüşümü için Ortak Araştırma Merkezi Projesi

ALUVET: Alüminyum Sektörü için Mesleki Eğitim ve Öğretim Projesi

EASA PART 21 G

Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı kısa adıyla EASA (European Union Aviation Safety Agency), Part 21G (EASA 21G.0043) belgesi kapsamında Mart 2020'de ALUTEAM'i THY Teknik AŞ'nin alt yüklenicisi olarak SLS (Seçici Lazer Sinterleme üretim tekniği) konusunda yetkilendirmiştir.

TÜRKAK TS EN ISO/IEC 17025:2017

ALUTEAM Laboratuvarları Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından yapılan denetim sonucunda TS EN ISO/IEC 17025:2017 Standardına göre akredite edilmiştir.

2022

2023

Elastoformıng Yöntemiyle Metallere Hızlı Plastik Şekil Verme Tekniklerinin Malzeme Ve Üretim Olarak Geliştirilmesi Projesi