loading-icon
logo

150 Saatlik Cephe Akademi Mesleki Gelişim Eğitim Tamamlandı


 

18 Mart 2020

Alüminyum Yapı Sistemleri Test ve Eğitim Laboratuvarı Projesi kapsamında kapılarını açan “Cephe Akademi” ilk mezunlarını verdi.

ALUTEAM bünyesinde yürütülen TR10/18/YMP/0038 kodlu Alüminyum Yapı Sistemleri Test ve Eğitim Laboratuvarı (ASTEL) Projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı 2018 yılı Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenen projelerden biri. Kısa adıyla ASTEL olarak bilinen bu proje Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Girişimci Alüminyum Sanayici ve İşadamları Derneği, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği iş birliği sayesinde geliştirilmiş ve Türkiye Alüminyum Sanayiciler Derneği’nin katkısıyla da geliştirilmeye devam ediyor. Bu proje ile alüminyum yapı sistemi üreten ve uygulayan firmalar; yapı sistemlerini ve aksesuarlarını tasarlayan firmalar ve mimarlar; yapı sistemlerinde çalışmalarda bulunan araştırmacılar, akademisyenler ve çalışmak isteyen öğrencilere ulaşılması hedeflenmekte.

ASTEL Projesi kapsamında kurulan "Cephe Akademi" ile cephe sistemleri alanında profesyonel bir eğitim programı oluşturuldu. 30 Ekim 2019 tarihinde kapılarını açan akademi toplamda 150 saatlik 10 farklı derste hizmet verecek şekilde programlandı. Hafta içi 18.30-22.00 saatleri arasında Salı, Çarşamba ve Perşembe akşamları olacak şekilde haftanın üç günü ALUTEAM’de yapılan teorik dersler 4 ay sürdü. Bir mesleki gelişim eğitim programı olan Cephe Akademi’de derslerin içeriği sektör çalışanlarının yanı sıra bu alanda eğitimine devam eden öğrencilere yönelik olarak oluşturuldu. Aktif olarak cephe odaklı çalışmalarını yürüten güçlü eğitmen kadrosunun rehberliğinde geliştirilen programda on farklı ders aynı anda birbirini tamamlayacak şekilde yürütüldü. Genco Berkin (FSMVÜ), Nevin Güney Tok (KARAKALEM), Yaşar Akça (ALUTEAM), Gökhan Özer (ALUTEAM), Musa Turan, Beni Kohen (FİBROBETON), Hüseyin Gökdemir (ÇUHADAROĞLU), Ercan Özgül (CİVA), H. Sefa Ertan (ŞİŞECAM), Can Karaduman (TREMCO-İLLBRUCK), Hüsamettin Yıldırım (TREMCO-İLLBRUCK), Burak Pekoğlu (BİNAA), Ersoy Çakır (ERSOY ÇAKIR MİMARLIK), Duyal Karagözoğlu (AKUSTİK İZOLASYON), Cüneyt Gülseren (ORGA DATA), Mehmet Balkış (ORGA DATA), Serhat Uslu (ORGA DATA), İlker İbik (EFECTİS), Ümit Savun (GEDA-MAJOR), Bora Çelebioğlu (LAYHER) gibi isimler 17 hafta boyunca ders programına göre sırasıyla akademide eğitmen olarak görev aldı.

Programın En Önemli Özelliği Derslerin Birbirini Tamamlayacak Şekilde Tasarlanmış Olması

Cephe Sistemlerine Giriş, Cephe Sistemleri, Cephe Tasarım ve Etüt, Statik, Malzeme, Proje Hazırlama Teknikleri, İmalat ve Montaj Teorileri, Standartlar ve Testler, Kalite Kontrol olarak sıralanan ilk dokuz dersin ardından, Pratik Uygulama dersi ile program tamamlandı. Saha dersi için ekibin ikk durağı KASSO Mühendislik oldu. Ardından TUNA YAPI ve ASEN METAL ziyaret edildi. Toplamda 150 saatlik bir paket eğitim olan Cephe Akademi böylece 13 Mart 2020 itibariyle 30 kişiden oluşan ilk mezunlarını verdi.

Teorik dersler için devam zorunluluğu ile bu dersler sonunda yapılan kapsamlı değerlendirme sınavı programın sonunda verilen sertifikaları alabilmek için gerekli olan iki şart olarak belirlendi. Katılımcılara %80 devam zorunluluğu şartı uygulandı ayrıca kaılımcılardan başarılı olabilmeleri için çoktan seçmeli değerlendirme sınavından en az 45 puan almaları beklendi. Saha dersi ise katılım ve sınav şartlarının dışında tutuldu. Programın sertifikası ise ASTEL Proje ortaklarının ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın görünürlük desteği ile düzenlendi.

Cephe Akademi

Alüminyum Yapı Sistemleri Test ve Eğitim Laboratuvarı (ASTEL) Projesi kapsamında kurulan "Cephe Akademi" ile cephe sistemleri alanında profesyonel bir eğitim programı oluşturulmuştur. 30 Ekim 2019 tarihinde kapılarını açan akademi toplamda 150 saatlik 10 farklı derste hizmet verecek şekilde programlanmıştır. Cephe Sistemlerine Giriş, Cephe Sistemleri, Cephe Tasarım ve Etüt, Statik, Malzeme, Proje Hazırlama Teknikleri, İmalat ve Montaj Teorileri, Standartlar ve Testler, Kalite Kontrol programın teorik dersleridir. Pratik Uygulama dersi ise tüm derslerin sonunda saha uygulaması kapsamında gerçekleştirilmektedir. Dersler hafta içi 18.30-22.00 saatleri arasında Salı, Çarşamba ve Perşembe akşamları olacak şekilde haftanın üç günü ALUTEAM’de gerçekleştirilmektedir. Bir mesleki gelişim eğitim programı olan Cephe Akademi’de derslerin içeriği sektör çalışanlarının yanı sıra bu alanda eğitimine devam eden öğrencilere yönelik olarak oluşturulmuştur. Aktif olarak cephe odaklı çalışmalarını yürüten güçlü eğitmen kadrosunun rehberliğinde geliştirilen programda on farklı ders aynı anda birbirini tamamlayacak şekilde yürütülmektedir. Genco Berkin (FSMVÜ), Nevin Güney Tok (KARAKALEM), Yaşar Akça (ALUTEAM), Gökhan Özer (ALUTEAM), Musa Turan, Beni Kohen (FİBROBETON), Hüseyin Gökdemir (ÇUHADAROĞLU), Ercan Özgül (CİVA), H. Sefa Ertan (ŞİŞECAM), Can Karaduman (TREMCO-İLLBRUCK), Hüsamettin Yıldırım (TREMCO-İLLBRUCK), Burak Pekoğlu (BİNAA), Ersoy Çakır (ERSOY ÇAKIR MİMARLIK), Duyal Karagözoğlu (AKUSTİK İZOLASYON), Cüneyt Gülseren (ORGA DATA), Mehmet Balkış (ORGA DATA), Serhat Uslu (ORGA DATA), İlker İbik (EFECTİS), Ümit Savun (GEDA-MAJOR), Bora Çelebioğlu (LAYHER) gibi isimler 17 hafta boyunca akademinin ilk kurunda sırasıyla eğitmen olarak görev almıştır.