ALUTEAM 17. Uluslararası Pencere Fuarı’ndaydı

Üniversitemiz Alüminyum Test, Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM) 17. Uluslararası Pencere Fuarı’nda yerini aldı.

ALUTEAM 9-12 Mart tarihleri arasında TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşen 17. Uluslararası Pencere, Panjur, Cephe Sistemleri ve Aksesuarları, Profil, Üretim Teknolojileri ve Makineleri, Yalıtım Malzemeleri, Hammadde ve Tamamlayıcı Ürünler Fuarı’nda 14. Salon 25- B No’lu standında dört gün boyunca misafirlerini ağırladı ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

10 Mart Perşembe günü İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Çapan moderatörlüğünde “Alüminyum Ustalarına Vefa Buluşmaları” söyleşisi gerçekleştirildi. Söyleşide sektörün duayen isimlerinden Celal Başer ve Ali Karabacak tecrübelerini dileyiciler ile paylaşırken; Alfa Metal Genel Müdürü Ali Bakaner alüminyum sektöründe girişimciliğin önemini vurguladı. Alüminyum alanında birçok ismin yetişmesine katkı sağlayan usta Sadettin Tan uzun yıllar yorulmadan sektörde kalabilmenin sırlarını anlattı. Söyleşi sonunda ülkemizde alüminyum sektörünün gelişmesine büyük katkıları olan sektörün duayenlerine ödülleri takdim edildi.

11 Mart Cuma günü Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz ve Çuhadaroğlu Alüminyum Genel Müdür Yardımcısı Dr. Metin Yılmaz’ın sunumlarıyla Alüminyum Sektör Değerlendirmesi semineri gerçekleştirildi. Seminerde Prof. Dr. Fevzi Yılmaz Türkiye alüminyum sektör bilgilerini dinleyiciler ile paylaşırken; Dr. Metin Yılmaz “Fırsatlar, Tehditler ve Sektörün Yarını” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Fuarın son günü olan 12 Mart Cumartesi günü Üniversitemiz, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) ve Girişimci Alüminyum ve Sanayici İş Adamları Derneği (GALSİAD) ortaklığında ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle hayata geçen Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi Güdümlü Projesi Tanıtım Toplantısı yapıldı. Toplantı öncesinde ALUTEAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Koç, Üniversitemiz ve GALSİAD ortaklığında ve yine İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle 2014- 2015 yılında yürütülen “Alüminyum İmalat Tesislerinde Enerji Verimliliği ve Sera Gazlarının Azaltılması Projesi”nin sonuçlarını katılımcılarla paylaştı ve proje bülteninin tanıtımını yaptı.GALSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kırboz ve İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz ALUTEAM Güdümlü Projesi kapsamında konuşmalarını gerçekleştirdiler. Üniversite – Sanayi işbirliğinin önemine ve sektöre katkılarına vurgu yapan Mertöz, böyle bir proje içinde yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaretçiler fuar boyunca ALUTEAM standında projeler ve merkezde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı ve yeni projeler konusunda görüşmeler gerçekleştirildi.