loading-icon
logo

ALUTEAM, AMC TURKEY Eklemeli İmalat Konferansı’nda


 

18 Ekim 2019

ALUTEAM’in organizasyonu destekleyen kuruluşlar arasında yer aldığı “AMC TURKEY” Eklemeli İmalat Konferansı açılış konuşmaları ile başladı.

17-18 Ekim tarihlerinde Green Park Hotel Pendik’te gerçekleşen konferans Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ), Sabancı Üniversitesi (SÜ), Gazi Üniversitesi (GÜ) ve Marmara Üniversitesi’nden (MÜ) akademisyenlerin önderliğinde ve Türk Eklemeli İmalat Birliği çatısı altında hazırlandı.  Konferansın genel sekreterliğini ise ekibimizden Dr. Öğr. Üyesi M. Safa Yılmaz yürüttü. Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi’nin açılış konuşması ve TAMA Başkanı Prof. Dr. Bahattin Koç’un hoş geldiniz konuşmasının ardından konferans ilk oturumuyla başladı. Türk Eklemeli İmalat Birliği’nin (TAMA) desteklediği, sanayi sektörünün de büyük ilgi gösterdiği etkinlikteki ana konuşmacılar Prof. Jean-Pierre Kruth, Stefan Ritt ve Prof. Paulo Jorge Da Silva Bartolo olurken, davetli konuşmacılar ise Dr. Eujin Pei, Dr. Ali Gökhan Demir, Prof. Adam Clare ve Dr. Bandar Almangour oldu.

Ekibimizden Hamaid M. Khan ilk oturumda sunum yapan araştırmacılar arasındaydı. Ardından merkezimiz araştırmacılarının da arasında olduğu “Influence Of Hot Isostatic Pressing And Subsequent Heat Treatment On Mechanical Properties Of Direct Metal Laser Sintered ALSI10MG Alloy” isimli çalışma katılımcılara sunuldu. Öte yandan konferansın ikinci gününde merkezimiz araştırmacılarından Burçin Özbay, Mustafa Enes Bulduk, Gürkan Tarakçı, Gökhan Özer, Zafer Çağatay Öter ile Mert Coşkun’un çalışma ekibinde olduğu bilimsel araştırmaların sunumları yapıldı. Ayrıca merkez Müdürümüz Ebubekir Koç ise konferans kapsamındaki bir oturumda başkanlık görevini yürüttü. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz ve GALSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kırboz da konferansın misafirleri arasındaydı.

Ermaksan, TEİ, EOS, Coşkunöz Holding, Aselsan, Roketsan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii gibi pek çok firmanın çeşitli sponsorluklarda destek olduğu konferansa ilgi büyüktü. Eklemeli imalat alanında araştırmaların sunulduğu oturumlarla iki gün boyunca süren organizasyon kapsamında, firmaların üretim teknolojilerini tanıttıkları alanlar da düşünülmüştü. Bu stant alanları katılımcılara, bir araya gelip üretilen ürünler üzerine sohbet etme imkanı sundu. Eklemeli imalat teknolojisinin gelişimi için gerekli olan geniş network ağının temellerinin atıldığı AMCTURKEY, ulusal ve uluslararası çalışmalarca referans gösterilebilecek bir organizasyon olma özelliği ile son buldu.

Neden Eklemeli İmalat Teknolojisi?

Teknolojinin geldiği son nokta imalat yöntemlerinde de değişimi beraberinde getirmektedir. Her geçen gün artan ihtiyaçlar karşısında sınırlı kalan kaynaklar, daha verimli kullanım için alternatif üretim metotlarının gelişmesine zemin hazırlamaktadır. Bu kapsamda üreticilere zaman, hammadde, maliyet ve kalite avantajı sağlayan yeni üretim yöntemleri sanayinin ana gündemini oluşturmaktadır. Katmanlı imalat, 3D yazıcı teknolojisi olarak da bilinen eklemeli imalat; havacılık, savunma, otomotiv, tıp ve enerji sektörleri başta olmak üzere çeşitli sanayi sektörlerindeki üretim faaliyetleri için klasik yöntemlere meydan okuyan nitelikte bir teknolojidir.