ALUTEAM, Avrasya Pencere 2019’un Özel Bölümü’nde

9 Mart 2019

ALUTEAM, bu yıl yirmincisi düzenlenen “Avrasya Pencere 2019 Fuarı”nın Alüminyum Özel Bölümü’nde yer alarak, sektörü ilgilendiren güncel teknolojilere yönelik toplantılar ve paneller gerçekleştirdi.

Pencere endüstrisinin en saygın platformlarından biri olan “20. Uluslararası Pencere, Panjur, Cephe Sistemleri ve Aksesuarları, Profil, Üretim Teknolojileri ve Makineleri, Yalıtım Malzemeleri, Hammadde ve Tamamlayıcı Ürünler Fuarı”, kısa adıyla “Avrasya Pencere 2019”, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Alüminyum Özel Bölümü’nde sektörün geleceğinin tartışıldığı ve iş birliklerinin geliştirildiği etkinliklere ev sahipliği yaptı.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 6-9 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen Fuar’ın “Alüminyum Özel Bölümü”nde çeşitli etkinliklerde sektörün önemli isimlerini buluşturan Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM), ASTEL projesini de ziyaretçilere tanıttı. Girişimci Alüminyum Sanayici ve İşadamları Derneği (GALSİAD) ortaklığıyla “Yenilikçi Alüminyum Sistemleri” başlığıyla düzenlenen paneller, mühendis ve mimar adayları için rehber niteliği taşırken, sektörde iş yapan mevcut girişimcilere de farklı bakış açıları kazandıracak türdendi.

Yeni bir iş birliğine imza atıldı

ALUTEAM’in, alüminyum sektörünün en önemli ihtiyaçlarından biri olan yapı sistem testlerini akredite bir laboratuvarda yerli imkânlarla yapmaya imkân veren projesi ASTEL’in tanıtımı ALUTEAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ebubekir Koç, İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki, GALSİAD Başkan Yardımcısı Kerem Yılmaz ve sektör temsilcilerinin katıldığı bir panelle yapıldı.

Fuarın 3. günü ise Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ), Pencere Üreticileri Kalite Birliği Derneği (PÜKAB) ve Girişimci Alüminyum Sanayici ve İşadamları Derneği (GALSİAD) arasında iş birliği protokolü imzalandı. İmzalar, FSMVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Z. Hakan Akpolat, GALSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kırboz ve PÜKAB Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kutlu tarafından atıldı.

İmza töreninin ardından alüminyum sektörüne değer katmış merhum Aşır Karabacak, Mustafa Yılmaz ve Saadettin Tan anısına düzenlenen anma töreninde ailelerine plaket takdim edildi.

ALUTEAM, fuar boyunca Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Z. Hakan Akpolat ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri Mehmet Demir ve Rıza Alagöz’ün de aralarında bulunduğu sektör temsilcilerini, girişimcileri ve öğrencilerden oluşan geniş bir kitleyi ağırladı.

Firmaların endüstriye heyecan getirecek yeni ürünlerini tanıtma ve iş birliklerini güçlendirme amacıyla düzenlenen “Avrasya Pencere 2019 Fuarı”na, 27 ülkeden 614 firma ve 75 binin üzerinde sektör profesyoneli katıldı.