ALUTEAM’de Dijital Dönüşüm ve Türkiye Konferansı Gerçekleştirildi

9 Nisan 2019

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü ve Kariyer Merkezi iş birliğinde düzenlenen Dijital Dönüşün ve Türkiye konferansının konuğu Prof. Dr. Ercan Öztemel oldu.

İnovasyon ve girişimcilik konu başlıklarında düzenlenen konferanslar dizisinin beşinci ayağı, dijital dönüşüm olarak tamamlandı. Böylece daha önce kendi şirketini kurma, kentsel dönüşüm, akıllı şehirler ve akıllı toplu taşıma, girişimcilik gibi konu başlıklarında, alanında uzman kişilerle geleceğin mühendislerini buluşturan konferanslar, katılımcısına farklı bakış açıları kazandırma hedefini gerçekleştirmeye devam etmiş oldu.

Prof. Dr. Ercan Öztemel’in sunumunda öncelikle dijital dönüşümün ne olduğu üzerinde duruldu. Dünyadaki örneklerinden yola çıkılarak dijital dönüşümün bileşenleri; otonom robotlar, siber güvenlik, bulut teknolojisi, eklemeli üretim, simülasyon, nesnelerin interneti, sistem entegrasyonu ve büyük data analizlerinden bahsedildi. Durum tespiti niteliği taşıyan konferansın ilk bölümünde gelişen teknolojinin avantajları ve dezavantajlarına da değinildi. Dönüşümün enerjisinin bilgi olduğu vurgusu yapılarak Türkiye’de bu alanda süren çalışmalar ile konferansın ikinci bölümü devam etti. Özellikle yapay zekânın geldiği son nokta ve robotlaşma ile gelecekte bizi bekleyen toplumsal değişimlerin katılımcılar tarafından büyük ilgi ile takip edildiği bölümler soru cevap şeklinde devam etti.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz ve Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ebubekir Koç’un, Prof. Dr. Ercan Öztemel’e hediye takdimiyle konferans son buldu.