AMCTURKEY, Eklemeli İmalat Konferansı
19 Nisan 2019
Eklemeli İmalat Teknolojisi alanında akademi, devlet ve özel sektör iş birliğini oluşturmayı hedefleyen Eklemeli İmalat Konferansı “AMCTURKEY”, 17-18 Ekim 2019 tarihlerinde İstanbul Green Park Otel Pendik’ te 2 günlük bir organizasyon olarak düzenlenecek.
Türk Eklemeli İmalat Birliği’nin desteklediği, sanayi sektörünün de büyük ilgi gösterdiği konferansta başta Dr. Jean-Pierre Kruth olmak üzere, pek çok davetli konuşmacı ağırlanacak. Eklemeli İmalat Teknolojisi hakkında oldukça kapsamlı ve zengin içeriğe sahip olarak tasarlanan konferansın, bu alanda çalışmalarda bulunanlar tarafından ilgiyle takip edilebilir nitelikte olması hedeflenmektedir. Böylece ulusal ve uluslararası çalışmalarca referans gösterilebilecek bir organizasyon olacak AMCTURKEY, eklemeli imalat teknolojisinin gelişimi için gerekli olan geniş network ağının temellerini sağlam atmış olacak.
Ermaksan, TEİ, Coşkunöz Holding ve TAİ gibi güçlü firmaların destekleyici olduğu konferans, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Alüminyum Test, Eğitim ve Araştırma Merkezi, Gazi Üniversitesi Eklemeli İmalat Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sabancı Üniversitesi Tümleştirilmiş Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi, Süleyman Demirel Üniversitesi Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi, Koç Üniversitesi Manufacturing Automation Research Center ve İstanbul Teknik Üniversitesi Eklemeli İmalat Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından da desteklenmekte. Bunun yanı sıra birçok kurum ile de sponsorluk görüşmeleri devam etmektedir. Prof. Dr. Oğuzhan Yılmaz (Gazi Üniversitesi), Prof. Dr. Bahattin Koç (Sabancı Üniversitesi), Doç. Dr. Yusuf Kaynak (Marmara Üniversitesi) ve Dr. Öğretim Üyesi Ebubekir Koç’un (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi) düzenleme kurulunu oluşturduğu konferansın sekreteryası ise Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Safa Yılmaz’ın (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi) sorumluluğunda yürütülüyor.
Neden Eklemeli İmalat Teknolojisi?
Teknolojinin geldiği son nokta imalat yöntemlerinde de değişimi beraberinde getirmektedir. Her geçen gün artan ihtiyaçlar karşısında sınırlı kalan kaynaklar, daha verimli kullanım için alternatif üretim metotlarının gelişmesine zemin hazırlamaktadır. Bu kapsamda üreticilere zaman, hammadde, maliyet ve kalite avantajı sağlayan yeni üretim yöntemleri sanayinin ana gündemini oluşturmaktadır. Katmanlı imalat, 3D yazıcı teknolojisi olarak da bilinen eklemeli imalat; havacılık, savunma, otomotiv, tıp ve enerji sektörleri başta olmak üzere çeşitli sanayi sektörlerindeki üretim faaliyetleri için klasik yöntemlere meydan okuyan nitelikte bir teknolojidir.