loading-icon
logo

ASTEL kapsamında kurulan Cephe Akademi Eğitimleri ALUTEAM’de Devam Ediyor


 

20 Aralık 2019

İstanbul Kalkınma Ajansı 2018 yılı Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenmekte olan ASTEL Projesi bünyesinde, 30 Ekim 2019 tarihi itibariyle kapılarını açan Cephe Akademi Mesleki Gelişim Eğitimleri iki ayı geride bıraktı. Hafta içi akşam 18.30 ile 22.00 saatleri arasında yapılan dersler Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleşiyor.

Sektör çalışanlarının yanı sıra bu alanda eğitimine devam eden öğrencilere yönelik olarak sürdürülen Cephe Akademi, aynı zamanda bu alanda kümelenme bilincinin olgunlaşmasına hizmet ediyor. Aktif olarak cephe odaklı çalışmalarını yürüten güçlü eğitmen kadrosuyla sekizinci haftasını geride bırakan Cephe Akademi’de on farklı ders aynı anda yürütülüyor. Cephe Sistemlerine Giriş, Cephe Sistemleri, Cephe Tasarım ve Etüt, Statik, Malzeme, Proje Hazırlama Teknikleri, İmalat ve Montaj Teorileri, Standartlar ve Testler, Kalite Kontrol olarak sıralanan ilk dokuz dersin ardından, on iki saat sürecek olan Pratik Uygulama dersi ile program tamamlanmış olacak. Toplamda 150 saatlik bir paket eğitim olan Cephe Akademi’nin Şubat 2020 itibariyle ilk mezunlarını vermesi planlanıyor.  

Bugüne kadar Genco Berkin, Nevin Güney Tok, Yaşar Akça, Gökhan Özer, Musa Turan, Beni Kohen, Hüseyin Gökdemir, Ercan Özgül, H. Sefa Ertan, Can Karaduman, Hüsamettin Yıldırım ve Ersoy Çakır’ın eğitmen olarak görev aldığı programın en önemli özelliği derslerin birbirini tamamlayacak şekilde tasarlanmış olması. Bu sayede oluşan dinamik ders programı, katılımcısına bir bütün şeklinde bilgi birikimi edinilmesi imkânı sunmaktadır. Örneğin programda Cephe Sistemleri dersi için ayrılan 12 saat, birbiri ardına verilip tamamlanmak yerine diğer konularla bağlantılı olacak şekilde haftalara bölünüyor ve konunun uzmanı eğitmenlere ilgili derslerin içeriği paylaştırılıyor.

ASTEL Projesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Girişimci Alüminyum Sanayici ve İşadamları Derneği, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği iş birliği sayesinde geliştirilmiş ve Pencere Üreticileri Kalite Birliği Derneği ile Türkiye Alüminyum Sanayiciler Derneği’nin katkısıyla da geliştirilmektedir.

Cephe Akademi’de dersler, eğitmen kadrosunda da bilfiil yer alan Nevin Güney Tok ve Yaşar Akça’nın akademinin kurulması ve yürütülmesi ile ilgili özverili çalışmaları sayesinde “Cephe Mühendisi” yetiştirecek bir program olma hedefiyle devam ediyor.