Alüminyum Alaşımları Isıl İşlem Süreçleri Eğitimi Gerçekleşti

Üniversitemiz Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM), İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) ve Girişimci Alüminyum Sanayici ve İş Adamları Derneği (GALSİAD)  işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteği ile yürütülmekte olan Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi Güdümlü Projesi kapsamındaki mesleki eğitimler başladı.

23 Eylül Cuma günü ALUTEAM konferans salonunda gerçekleştirilen ilk eğitimde Sakarya Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sakin Zeytin katılımcıları “Alüminyum Alaşımları Isıl İşlem Süreçleri: Analiz ve Sentez” konusunda bilgilendirdi.

Beş bölümden oluşan eğitimde,

• Metaller, Alüminyum, Alüminyum Alaşımları
  • Sınıflandırma, Döküm ve Dövme Alaşımları, Alaşım Elementleri
  • Mukavemet Artış Mekanizmaları, Isıl İşlem Operasyonları, Temper Türleri
  • Isıl İşlem Prosedürleri,  Parametreler, Yapı Analizleri
  • Uzun Ürünler, Şekilli Parçalar, Makro ve Mikro Kontrol Süreçleri konuları ele alındı.

İnteraktif şekilde ilerleyen eğitim boyunca katılımcılar soru ve fikirlerini Prof. Dr. Zeytin ile paylaştılar. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz’ın da katkı sağladığı ve sektörden çok sayıda firma ile çeşitli üniversitelerden öğrencilerin katıldığı eğitim, genel değerlendirme ile son buldu. Eğitim sonunda katılımcılar Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi’ni gezerek merkez faaliyetleri ve projeler hakkında bilgi aldılar.