Alüminyum Alaşımlarının Fiziksel Metalürjisi Konulu Mesleki Eğitim Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM), İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) ve Girişimci Alüminyum Sanayici ve İş Adamları Derneği (GALSİAD)  işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteği ile yürütülmekte olan Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi Güdümlü Projesi kapsamındaki mesleki eğitimler devam ediyor.

28 Eylül 2017 Perşembe günü Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirilen eğitimde, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sakin Zeytin katılımcıları “Alüminyum Alaşımlarının Fiziksel Metalürjisi” konusunda bilgilendirdi.

Dört bölümden oluşan eğitimde,

• Alüminyum Alaşımlarının Sınıflandırılması, Alaşım Elementleri ve Görevleri
  • Isıl İşlem Süreçleri, Temper Kodları, İşlem Parametreleri
  • Alüminyum Alaşımlarında Yönelimler
  • Makro ve Mikroyapı Analizleri

İnteraktif şekilde ilerleyen eğitim boyunca katılımcılar soru ve fikirlerini Prof. Dr. Sakin Zeytin ile paylaştılar. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz’ın da katkı sağladığı ve sektörden çok sayıda firma temsilcisinin katıldığı eğitim, genel değerlendirme ile son buldu.