Alüminyum Döküm Sistemleri; Alüminyumun Verimli Geri Kazanımı Semineri Gerçekleşti

Üniversitemiz ve GALSİAD (Girişimci Alüminyum ve Sanayici İş Adamları Derneği)  işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle, Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi’mizde yürütülmekte olan “Alüminyum İmalat Tesislerinde Enerji Verimliliği ve Sera Gazlarının Azaltılması Projesi” kapsamındaki seminerler devam ediyor.

24 Nisan 2015 Cuma günü Obal Alüminyum Fabrika Müdürü Ayhan Atalay’ın sunumuyla  “Alüminyum Döküm Sistemleri; Alüminyumun Verimli Geri Kazanımı” semineri gerçekleştirildi. Seminerde doğru sistem tercihi, uygulama ve kurulum, alüminyumun geri kazanımı ve sistemler arası farklılıkların son ürüne etkisi başlıkları üzerinde duruldu.  Atalay, alüminyum sektöründe geri dönüşümün boksit çıkarmak için gerekli enerjiden %95 tasarruf sağladığını ve 1 ton alüminyum geri dönüşümünün 6500 litre petrol tasarrufu sağladığını vurguladı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri, alüminyum sektöründen sanayiciler ve öğrencilerin katıldığı seminer sonunda, görüş ve öneriler paylaşıldı.

Sunumun tamamına ulaşmak için tıklayınız.