Alüminyum Üretim ve Şekillendirme Fırınlarında Verimlilik ve Enerji Yönetimi Semineri

Üniversitemiz Alüminyum Test Eğitim Araştırma Merkezi ile GALSİAD (Girişimci Alüminyum ve Sanayici İş Adamları Derneği)  işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle yürütülmekte olan “Alüminyum İmalat Tesislerinde Enerji Verimliliği ve Sera Gazlarının Azaltılması” projesi kapsamında 5 Haziran 2015 Cuma günü "Alüminyum Üretim ve Şekillendirilmesinde Kullanılan Fırınlarda Verimlilik ve Enerji Yönetimi" konulu seminerimiz gerçekleştirildi.

Metkim Metal Teknik Müdürü Erman Car’ın sunumuyla gerçekleşen seminerde alüminyum endüstrisi için hammaddeler, alüminyum üretiminde kullanılan fırınlar, fırınlarda enerji yönetimi ve enerji verimliliği konuları üzerinde duruldu. Erman Car alüminyumun en genç metal olmasına karşın, mükemmel özellikleri nedeni ile plastik ve çelik malzemelerden daha geniş kullanım alanlarına sahip olduğunu ve her geçen gün yeni malzeme tasarımları ile bu alanların genişlemekte olduğunu belirtti.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri ve alüminyum sektöründen sanayicilerin katıldığı seminer sonunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Sunumun tamamına ulaşmak için tıklayınız