loading-icon
logo

ALUTEAM, GALSİAD İle Birlikte Avrasya Pencere 2020 Fuarı’nda


 

9 Mart 2020

ALUTEAM, bu yıl yirmi birincisi düzenlenen “Avrasya Pencere 2020 Fuarı”nın Alüminyum Özel Bölümü’nde GALSİAD ile birlikte standında misafirlerini ağırladı diğer taraftan iki gün boyunca süren ALUTALKS etkinliğinin de organizasyonunu yürüttü.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 4-7 Mart 2020 tarihleri boyunca Pencere Üretim Makineleri, Pencere Üretim Teknolojileri, Pencere Profil, Profil Üretim Makineleri, Profil Üretim Teknolojileri, Pencere Mekanizmaları, Pencere Yan Sanayii, Cephe Sistemleri, Yalıtım Malzemeleri gibi birçok alanda faaliyet gösteren firmaları ile sektör profesyonellerinin bir araya geldiği Avrasya Pencere Fuarı, Avrasya Cam ve Avrasya Kapı Fuarları ile eş zamanlı olarak düzenlendi. Fuar kapsamında Alüminyum Özel Bölümü’nde Girişimci Alüminyum Sanayici ve İşadamları Derneği (GALSİAD) ile birlikte yer alan ALUTEAM sektörün önde gelen firmaları ile görüşmeler gerçekleştirdi.

2019 yılı Avrasya Pencere fuarı kapsamında tanıtımı yapılan Alüminyum Yapı Sistemleri Test ve Eğitim Laboratuvarı Projesi bu bir yıllık süre içinde yapı sistemleri üzerine sektör kümelenmesi için çalışmalarını sürdürdü. Bu sayede ALUTEAM’in, alüminyum sektörünün en önemli ihtiyaçlarından biri olan yapı sistem testlerini akredite bir laboratuvarda yerli imkânlarla yapmaya imkân veren projesi ASTEL bünyesinde kurulan “Cephe Akademi” cephe konusunda uzman güçlü bir eğitmen kadrosu oluşturuldu ve akademi ilk mezunlarını vermeye hazırlanan bir program haline geldi. Yapı cephesi konusunda pek çok ismi bir araya getiren akademi ALUTALKS etkinliğinin de çıkış noktası oldu.  ALUTEAM ve GALSİAD ortaklığında organize edilen ALUTALKS etkinliği bu yıl ilki düzenlenen ve iki gün boyunca süren paneller şeklinde gerçekleştirildi. Alanında uzman değerli konuşmacıların ağırlandığı etkinlikte “Cephe” konusu masaya yatırıldı. Pek çok üniversite ve lise öğrencisinin ilgiyle takip ettiği panellere sektörden de katılım büyük oldu. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz'da oturumları ilgiyle takip etti. Açılış konuşmasını ALUTEAM müdürü Dr. Ebubekir Koç’un yaptığı ALUTALKS programında ilk olarak projenin gelişiminden bahsedildi. Ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Özlem Eren’in “Cephe Sistemlerinin Teknolojiye Bağlı Gelişimi” konulu sunumu gerçekleştirildi. Cephe Akademi’nin kıymetli eğitmenlerinden olan ŞİŞECAM’dan H. Sefa Ertan ise “Cephede Malzemeler: Cam” konusunu ele aldı. Programın ikinci günü ise KASSO’dan M. Sinan Kılıç ve BİNAA’dan Burak Pekoğlu’nun ortak sunumu ile başladı. Cephe konusunda “Tasarım’dan Üretime” sürecini ele alan ikilinin sürdürdüğü panele ilgi büyüktü. “Bir Çerçeve İçinde Bina” başlıklı panel ise GUNGEN’den Nazlı Güngen’in yönetiminde gerçekleştirildi. Son olarak TÜYAP, BİNAA ve GALSİAD’ın ortak girişimi ile programa dahil olan ve “Smart-Architecture’ın kurucusu dünyaca ünlü mimar Matthew Fineout “Karmaşık Formu Ehlileştirmek” konulu oturumu gerçekleştirdi. Pek çok üniversitenin mimarlık fakültesi öğrencilerinin merakla takip ettiği oturum öncesinde Matthew öğrencilerle bir araya gelerek gençlerin projelerini inceledi ve önerilerde bulundu.

ALUTALKS’un ardından tüm konuşmacılara plaket takdimi yapıldı. GALSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kırboz’un kapanış konuşmasını yaptığı program önümüzdeki yıl için bir yarışma ile gençlere fırsat verecek boyutunun kazandırılması müjdesiyle son buldu.