Billet Döküm Teknikleri Başarılı Billet Dökümü Konulu Mesleki Eğitim Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM), İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) ve Girişimci Alüminyum Sanayici ve İş Adamları Derneği (GALSİAD)  işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteği ile yürütülmekte olan Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi Güdümlü Projesi kapsamındaki mesleki eğitimler devam ediyor.

9 Şubat Perşembe günü ALUTEAM konferans salonunda gerçekleştirilen eğitimde, Yıldız Teknik Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ergün Keleşoğlu katılımcıları “Billet Döküm Teknikleri Başarılı Billet Dökümü” konusunda bilgilendirdi.

Dört bölümden oluşan eğitimde,

• Alüminyum Billet Döküm Fırınları
  • Billet Dökümü
  • Billet Homojenizasyonu
  • Biyetlerde Döküm Hataları konuları ele alındı.

İnteraktif şekilde ilerleyen eğitim boyunca katılımcılar soru ve fikirlerini Doç. Dr. Ergün Keleşoğlu ile paylaştılar. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz’ın da katkı sağladığı ve sektörden çok sayıda firma temsilcisinin katıldığı eğitim, genel değerlendirme ile son buldu.