Güdümlü Projemiz Hayata Geçiyor

Üniversitemiz Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM) tarafından hazırlanan ve Girişimci Alüminyum Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (GALSİAD) ve İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) ortaklığında sunulan “Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi Güdümlü Projesi” İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan (İSTKA) destek almaya hak kazandı.

Bir yıllık fizibilite çalışması boyunca, sanayi kuruluşları, ihracatçı birlikleri, sektörel STK’lar, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları ile gerçekleştirilen arama toplantıları, fabrika ve saha ziyaretleri gibi uzun soluklu bir hazırlık aşamasından geçen proje; FSMVÜ-ALUTEAM, GALSİAD ve İDDMİB tarafından birlikte yürütülecek.

Bu yıl İSTKA tarafından destek almaya hak kazanan ilk güdümlü proje olan Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi Güdümlü Projesi kapsamında geliştirilecek ortak alt yapılar ile alüminyum sektörünün farklı sektörlere ulaşabilmesi için gerekli tasarım ve üretim desteği sağlanacak. Ayrıca sektörde ciddi bir ihtiyacı karşılayacak olan alüminyum konusunda yetkin, akredite bir test laboratuvarı teşkil edilecek. Proje, sektörün alüminyum ile bağlantılı savunma, havacılık, otomotiv, medikal gibi katma değeri yüksek alanlarla işbirliği; alüminyumun bu sektörlerde kullanımı ve ikame ürünler açısından da son derece önem arz ediyor.

Üniversitemiz koordinasyonunda yürütülecek Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi Güdümlü Projesi’nin sektör ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz.