Marka, İnovasyon ve Patent Semineri

Üniversitemiz, Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM) Eğitim faaliyetleri kapsamında ve İstanbul kalkınma Ajansı desteği ile konuşmacı olarak Adres Patent Genel Müdürü Ali Çavuşoğlu ve Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz'ın katılımlarıyla 26 Kasım 2013 Salı günü  ''Marka, İnovasyon ve Patent'' başlıklı seminer gerçekleştirildi. Seminer çalışmalarımıza Üniversitemiz Kulüpleri de destek vermektedir.

Türkiye’nin 2023 hedefleri arasında yer alan 500 milyon dolar ihracat hedefine ulaşmak için üç kat üretmenin imkânsızlığından bahsedildi ve markalaşmanın önemi vurgulandı. Yeni fikir/ürün geliştirme (İnovasyon) süreçlerinden ve kazançlarından bahsedildi. Diyagram üzerinde inovasyon yoğunluğu fazla olan ülkeler ve sebeplerinden bahsedildi. Oluşturulan fikrin korunması noktasında patent ve fayda model kavramları anlatıldı. Patent ve faydalı modelin şirketlere ve üniversitelere katkılarından bahsedildi. Türkiye’nin patent geliştirmede bir vizyonunun olmadığına değinildi, 2023 hedefleri arasında patent geliştirmenin de eklenmesi gerektiği belirtildi. Patent sayılarının artması için bireylerin ve şirketlerin nasıl desteklenebileceği ortak fikir yürütmeyle tartışıldı.