Statik Toz Boya Teknolojileri ve Verim Semineri Gerçekleşti

Üniversitemiz, Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM) Eğitim faaliyetleri kapsamında İstanbul kalkınma Ajansı desteği ile konuşmacı olarak İBA Kimya Teknik Genel Müdür Yardımcısı Aslı Dal’ın sunumuyla 20 Aralık 2013 Cuma günü “Statik Toz Boya Teknolojileri ve Verim” başlıklı seminer gerçekleştirildi.

Seminerde alüminyum sektöründe yüzey kaplamada yoğun olarak kullanılan statik toz boyanın uygulanmasında geçmişten günümüze geliştirilen teknolojiler ve avantajlarından bahsedildi. Yeni sistemler ve verimleri anlatıldı, kullanım kolaylıklarından bahsedildi. Farklı sektörden kullanıcıların üretimlerinde karşılaştıkları sıkıntıları ve yapılabilecek çalışmaları ortak çalışmalarla çözülmeye çalışıldı. Statik toz boyada geliştirilen yeni türler, avantajları ve yeni uygulama alanları ile verimliliklerinden bahsedildi.

Seminere çok sayıda sanayici, akademisyen ve öğrenci katıldı. Seminer çalışmalarımıza Üniversitemizde faaliyet gösteren Bilişim ve Teknoloji Kulübü de destek verdi.