Statik Toz Boya Uygulamaları Konulu Mesleki Eğitim Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM), İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) ve Girişimci Alüminyum Sanayici ve İş Adamları Derneği (GALSİAD)  işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteği ile yürütülmekte olan Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi Güdümlü Projesi kapsamındaki mesleki eğitimler devam ediyor.

27 Temmuz 2017 Perşembe günü İBA Kimya Teknik Servis Yöneticisi Emin Demircan’ın sunumuyla “Alüminyum Sektöründe Statik Toz Boya Uygulamaları” mesleki eğitimi gerçekleştirildi. ALUTEAM konferans salonunda gerçekleşen eğitime çok sayıda firma, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Eğitimde;

• Elektrostatik toz boya nedir? Neden uygulanır?
  • Toz boya öncesi uygulanan yüzey ön işlemlerin amacı, türleri, testleri ve işlem kontrolleri
  • Elektrostatik toz boyama sistemleri, avantaj, dezavantaj ve kullanım alanlarının tanımlanması
  • Kullanılan ekipmanların askı, fırın ve kabin etkileşimleri ve etkilerinin tanımlanması
  • Ulusal ve uluslararası standartları nedir?
  • Toz boyada özel ürünler
  • Statik Toz boya sistemleri bakım teknikleri ve genel yapılan hatalar vb gibi konular incelendi.