Süleyman Demirel Üniversitesi'nden ALUTEAM’e Ziyaret

Üniversitemiz Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM) olarak ortak araştırma ve altyapı paylaşımı koordinasyon toplantısı için Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Cengiz Kayacan ve beraberindeki heyeti ağırladık.

ALUTEAM altyapısı ve özellikle eklemeli üretim alanında merkez çalışma ve projelerinin tanıtımı ile başlayan toplantıda Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Cengiz Kayacan Süleyman Demirel Üniversitesi’ndeki eklemeli üretim çalışmaları konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Ortak araştırma ve altyapı paylaşımı koordinasyon toplantısında, üniversite ve araştırma merkezlerinin farklı üniversite ve merkez çalışmalarının tekrarı değil, tamamlayıcısı olması gerektiği vurgusu yapıldı. Devlet tarafından üniversite ve araştırma merkezlerine sunulan imkânların etkili ve verimli kullanılması için üniversiteler arasında ortak bir platform oluşturulması, bilgi paylaşımı ve işbirliği sağlanmasının gerekliliği ve bu ortak platformların oluşturulması için yapılması gerekenler görüşüldü.