Eklemeli İmalata Uygun Alüminyum Alaşım Tozlarının Geliştirilmesi Projesi TÜBİTAK Desteği Aldı
24 Nisan 2020
ALUTEAM ve SENTES-BİR Metalurji Kimya Enerji Üretim ve Geri Dönüşüm Teknolojileri’nin ortak çalışması olan Eklemeli İmalata Uygun Alüminyum Alaşım Tozlarının Geliştirilmesi Projesi TÜBİTAK desteği aldı.
1501-TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında değerlendirmeye alınan “Eklemeli İmalata Uygun Alüminyum Alaşım Tozlarının Geliştirilmesi” başlıklı proje Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Teknoloji ve Yenilik Destek Programlarına İlişkin Yönetmelik ve TÜBİTAK Sanayi Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı Uygulama Esasları kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda olumlu görülerek destek verilecek projeler arasında yerini aldı.
SENTES-BİR İle İş Birliği
Alüminyum sektöründe farklı sektörler için üretilen tüm ürünlerde belli standartların oluşturulması ve bu standartların ilgili kurumlarla paylaşılması sonucunda, sektörün daha kaliteli ve belli standartları yakalamış ürünler üretmesi ve sunması hedefi doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren ALUTEAM iş birliği içinde bulunduğu kurumlarla geliştirdiği iş yapısı sayesinde bu hedefi için çalışmalarını sürdürüyor. AR-GE faaliyetleri kapsamında devam eden laboratuvar hizmetlerinin yanı sıra Eklemeli İmalat Teknolojisini kullanarak üretim faaliyetlerini de sürdüren merkez “Eklemeli İmalata Uygun Alüminyum Alaşım Tozlarının Geliştirilmesi” projesinde SENTES-BİR Metalurji Kimya Enerji Üretim ve Geri Dönüşüm Teknolojileri ile birlikte yol alıyor.
ALUTEAM’den Danışmanlık, Test ve Analiz Hizmeti
TÜBİTAK TEYDEP desteği kapsamında gerekli resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından proje ilgili ekipçe hayata geçirilecek. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi ise bu süreçte projenin danışmanlık, test ve analiz hizmetlerini yürütecek. Böylece ALUTEAM’in ülkemizdeki alüminyum sektörünün güncel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak kurulmuş olan ve dünyadaki teknolojik gelişmeler takip edilerek sürekli güncellenen laboratuvar alt yapısı ve ilgili alandaki uzman kadrosunun bilgi birikimi sayesinde projenin gerçekleştirilmesinde önemli bir katma değer oluşturulacak.