İSTKA/TR 10/21/YEP/0105

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından 2021 yılında açılan Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan Alüminyum Sektörü Enerji Verimliliği Dijital Arayüzü Geliştirilmesi ve ALUTEAM Yetkinliğinin Arttırılması Projesi 2.968.535,23 TL'lik bütçe ile on sekiz aylık bir proje takvimi çerçevesinde faaliyetlerine başlamıştır.

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) yürütücülüğü ve Girişimci Alüminyum Sanayici ve İş İnsanları Derneği (GALSİAD) ile İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) ortaklığında yürütülen “Alüminyum Sektörü Enerji Verimliliği Dijital Arayüzü Geliştirilmesi ve ALUTEAM Yetkinliğinin Arttırılması Projesi” ile alüminyum imalatı/işletmesi yapan şirketler, danışmanlık firmaları, üniversite/STK/kamu kurumları, teknik uzmanlar ve teknik ara elemanlar hedef kitlesi olarak belirlemiştir.

Bu kapsamda bahsi geçen hedef kitleleri için enerji verimliliği alanında sahip olunması gereken belgeler ve yaptırması gereken testler/ölçümler farklılık göstermektedir. Bu farklılık alüminyum sektörü çalışanları için; sektöre özel enerji verimliliği, yasal mevzuatlar ve gerekli testler/ölçümler konusunda doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmasını önemli hale getirmiştir.

ALUTEAM tarafından yürütülen Alüminyum Sektörü Enerji Verimliliği Dijital Arayüzü Geliştirilmesi ve ALUTEAM Yetkinliğinin Arttırılması Projesi ile enerji verimliliğine yönelik bilginin dijital ortamda tek bir portal üzerinden sektöre ulaştırılması amaçlanarak 2022-2023 yılları arasında tamamlanmıştır.

Proje kapsamında kurulan dijital arayüze erişmek için lütfen tıklayınız.